Hoger doel: Vraagstelling

Wat is de definitie van het begrip "Curvy" vrouw/model? Wanneer mogen wij een vrouw/model de label curvy/plussize geven? En kan een PlusSize model ongeacht haar omvang mooi op de foto gezet worden?

 

Visie

Met deze vragen hebben wij een fotoproject gestart in 2014. Wij wilden hiermee de uitdaging aangaan om volle vrouwen goed en mooi op de foto te zetten, omdat wij ervan overtuigd zijn dat elk vrouwelijk model ongeacht haar omvang mooi kan zijn.

 

In de samenleving worden deze vrouwen toch altijd weer geconfronteerd met een bepaald schoonheidsideaal. Ik verwacht niet dat wij met dit project hier grote veranderingen in kunnen brengen. Maar wij kunnen wel een klein gemeenschap aan het denken zetten.

 

Wij hebben met de laatste fotosessies en oproepen gemerkt dat het begrip “Curvy” een erg groot begrip is. En dat er dus een verschil is tussen Curvy en PlusSize. Met deze fotosessies willen wij dus de vraagstelling beantwoorden en het verschil definiëren tussen Curvy en PlusSize en meteen laten zien dat PlusSize modellen mooi op de foto kunnen en mogen worden gezet.

 

Denkwijze

Wij geloven dat elke vrouw, ongeacht haar omvang, mooi op de foto kan/mag worden gezet. En daarbij geen ervaring als model hoeft te hebben.

 

Drijfveer

Met dit project willen wij de "gewone" vrouw laten zien, dat elke vrouw mooi kan zijn. Vrouwen inspireren tot meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie promoten.

Wij willen daarnaast het taboe doorbreken, dat je automatisch ongezond en lelijk bent als je een paar maten meer hebt.

 

Functie

De vrouwen/modellen die zich aanmelden voor dit project motiveren en inspireren in hun proces tot zelfacceptatie